A vendégkiszolgálás újraindítása
Takarítás, fertőtlenítés és higiénia a vendéglátásban
A rendkívül nagy élelmiszeripari igények tovább növekednek, hogy megbirkózzanak az étkeztetési és italárusító létesítmények újranyitásával.
Takarítási módszereinek, folyamatainak és termékeinek higiéniai szempontból történő felülvizsgálata kiemelkedő jelentőséggel bír annak vonatkozásában, hogy biztosíthassa vendégeit az ételek és a létesítmény higiéniai szempontoknak megfelelő tisztaságáról.
A leggyakrabban megérintett területekre történő fokozott odafigyelés nemcsak az átadási kockázatot csökkenti, hanem további vizuális garanciát biztosít vendégei számára.
A Vileda Professional támogatást nyújthat ebben a folyamatban: helyszíni szemle keretében számos témát megbeszélhetünk, például az alábbiakat:
- Fertőzés megelőzése
- Egyszer használatos vs. tartós mikroszálak használata
- A takarítás fontossága a fertőtlenítés folyamatában
- A színkóddal ellátott takarítási termékek előnyei
- Megbízható minőség
Gyakran megérintett területek
Éttermek
Éttermek
- Étlapok és tartók
- Ételízesítők (só, bors, ketchup)
- Felszolgálótálcák
- Pultok (bár, bejárat stb.)
- Asztalok és székek
- Kártyaolvasó terminálok
- Érintőképernyők/POS-képernyők
- Kávégépek és italautomaták
Konyhák
Konyhák
- Kilincsek és ajtózárak
- A működési berendezések (sütők stb.) nyomógombjai
- Adagolókarok és –felületek (pl. italautomaták)
- Csapok, mosdók, kézmosásra szolgáló területek
- Kéztörlő-adagolók
- Hűtőszekrények/fagyasztók fogantyúi és fiókjai
- Főzéshez használt eszközök és felszerelés (pl. kések, vágódeszkák stb.)
- Megrendelések leadására szolgáló gépek
- Adagolókanalak, jelzőcsengők